Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in /var/www/kitkjaerbye.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858
Om Kit Kjærbye - Kit Kjærbye

OM KIT KJÆRBYE

Biografi

Født i 1955. Uddannet på Kunstakademiet i København hos professor Wilhelm Freddie og på Kunstpædagogisk Skole hos professor Helge Bertram.

  • Master i ledelse Kunst og Kultur.
  • Medlem af Billedkunstnernes Forbund og Grafisk Værksted i Næstved.
  • Formand for Kvindelige Kunstneres samfund 2010-2019.
  • Har udstillet i bl.a. Malmø Kunsthal, Post- og Telemuseet, Masnedøfortet og ”Lys over Lolland, Rønnebæksholm, Museum Lolland-Falster, Landskrona Museum, Kunstmuseet Køge Skitsesamling, Rosenborg, København, Næstved Museum m.m.
  • Modtaget legat fra Anne Marie Telmany’s Fond, Billedkunstnernes Hæderslegat, Lollands Erhvervs Fond, Tychos Fond.
  • Leder af Køge Billedskole og BGK, hvor jeg arbejder med udvikling af kreative tilbud målrettet børn, unge og voksne.
  • Modtog Uddannelsesmiljøprisen 2013 sammen med Center for Dansk og Integration i Køge.
  • Iværksætter og projektkoordinator af flere kunstprojekter b.la. ”HUSBESØG i Nakskov” et kunstprojekt der popper op hvert andet år i Nakskov. ”HUSBESØG” er et kunstprojekt, der også kan opleves rundt om i Danmark og udlandet.
  • Repræsenteret i ‘Tekstilkunst i Danmark 2008-2018’, af Ulrikka Mokdad, Gina Hedegaard Nielsen og Lisbeth Tolstrup.
  • Repræsenteret i anatlogien ‘100 års øjeblikke, Kvindelige Kunstneres Samfund’, Charlotte Glahn, Nina Marie Poulsen, Lene Rasmussen og Pylle Søndergaard.

Jeg har længe arbejdet med rytme og gentagelse i mine værker. Når hænder og krop kommer i kontakt med mit åndedræt opstår en helt særlig arbejdsrytme – hvor tilstanden bliver meditativ, og sind og tanke vandrer egne veje i arbejdsprocessen.

Materialer som stål og bindetråd har jeg bukket, bøjet og flettet sammen. I de sidste år har kabelbindere, også kaldet strips været mit foretrukne materiale. Jeg blev indfanget af kabelbinderens dobbelte betydning, som et produkt der anvendes i forbindelse med sammenføjning og fastholdelse. Det er et brutalt og hårdt materiale at arbejde med – og netop derfor meget udfordrende og inspirerende. Mine motiver henter jeg fra hverdagen… tasker, sko, kjoler, flasker, stole m.m. Jeg arbejder også i stort format med tæpper og nonfigurative objekter.

Uddannelse

Glyptotekets tegneskole 1971-1972

Det Kgl. Danske Kunstakademi 1972-1978. Cand.phil.art

Master i Ledelse Kunst og Kultur 2011

Medlemskab

Billedkunstnernes Forbund

Kvindelige Kunstneres Samfund, formand 2010-2019

Grafisk Værksted i Næstved

Legater

Billedkunstnernes Forbunds Hæderslegat 2014

Anne Marie Telmanyi Fond påskønnelseslegat 2009

Lollands Erhvervs Fond 2008

Tychos Fond 2003

Malmö Kulturstødsnæmnd 1994

“Man præsenteres for beklædning til både dagligdag og fest, men forundres
samtidig over de ophængte genstandes afvisende, stive og stikkende beskaffenhed.”

“Tekstil er almindeligvis et behageligt materiale, der med sine særlige karaktertræk, såsom blødhed og eftergivenhed, indbyder til berøring.

Sådan forholder det sig dog ikke helt, når man som beskuer nærmer sig Kit Kjærbyes værker udført i kabelbindere, også kaldet strips. Ganske vist findes der en forførende kvalitet ved værkerne, der med deres klare farver og genkendelige former tiltrækker blikket. Man præsenteres for beklædning til både dagligdag og fest, men forundres samtidig over de ophængte genstandes afvisende, stive og stikkende beskaffenhed.

Det er en velkendt sag blandt modedesignere, at herretøj skal være rart, mens dametøj skal være smart.

Derfor er det fristende at tolke de omhyggeligt vævede og flettede beklædningsdele som kunstnerens ironiske kommentar til modeindustriens mere og mere dekadente outfits, der som oftest er alt andet end rare at iføre sig og som fortrinsvis passer kvinder med perfekt slanke plastikopererede kroppe. De ophængte designs kan således på humoristisk vis repræsentere modens krav om perfektion taget til det ultimative niveau: beklædning, som ingen kan passe.”

– Ulrikka Mokdad

Tekstilkunstner, Cand.mag. i Kunsthistorie

UDSTILLINGER

Kit Kjærbye har udstillet på en lang række udstillinger i ind-og udland.

Herunder er et udpluk af udstillingerne. Den komplette liste findes her >

Galleri North
Lys over Lolland
SOCIALE MEDIER

Kit Kjærbye benytter de sociale medier, som en formidling. Et levende værk. En løbende fortælling.

X